Film om co-teaching

Tina og Tina er sammen om at skabe et mere inkluderende pædagogisk miljø på Daginstitutionen Dammen. Her kan du høre om målet med deres samarbejde, og hvad det særlige i co-teaching inspireret vejledning er. Og du kan naturligvis læse mere i Co-teacing – samarbejde om læring.

Co-teaching inspireret vejledning

Nemt – men godt!

I kapitlet ‘Co-teaching inspireret vejledning’ kan du læse mere om, hvordan Tina og Tina sammen finder løsninger i fællesskab og implementerer dem i fællesskab. Et af grebene er aktiv rollefordeling. Se mere her:

Aktiv rollefordeling i co-teaching inspireret vejledning

Få idéer til udvikling af et godt læringsmiljø – sammen

Vil du gerne blive bedre til at skabe et godt læringsmiljø sammen, så kan du ved at lade dig inspirere af de seks co-teaching tilgange.

Filmene viser bogens seks tilgange til co-teaching.

Dem kan du se her på siden.

Sikrer variation

Co-teaching tilgangene er relevante, ligegyldigt hvem der varetager undervisningen sammen.

Al for ofte falder man nemlig automatisk ind i roller, hvor den ene dirigerer, og den anden assisterer. Der er så mange andre måder at være sammen på i en klase end ‘én underviser, én assisterer’!

Der med andre ord god grund til at udvide paletten af variationsmuligheder.

Samarbejdet på Holmeagerskolen

Det kan være en god idé at se og lytte til Signe og Tinas egne erfaringer med co-teaching og deres principper for samarbejdet. Så har du bedre mulighed for at forstå den sammenhæng, co-teachingen foregår i. Ikke mindst kan du høre lidt om, hvad der skal til i selve samarbejdet for at man lykkes godt med co-teaching:

Co-teaching i Gribskov Kommune

I Gribskov Kommune har de eksperimenteret med brug af co-teaching. De har produceret fine film om det. Klik på billedet for at kommer dertil.

Indslag i ‘Børn og unge’

I fagbladet Børn og unge kan du læse om co-teaching på Holmeagerskolen, som inkluderer fem børn med autisme i en almindelig folkeskoleklasse. Se link her.

Film af ‘Børn og unge’

‘Børn og unge’ tog også vejen til Holmeagerskolen, Greve Kommune og lavede dette fine indslag om deres co-teaching-praksis. Co-teaching er nøglen til inklusion hedder indslaget. Du kan også høre perspektivering fra en af vores dygtige professionsforskere, Bent Madsen.

Jeg kan godt forstå, at Børn og Unge gerne vil fortælle denne historie – den handler også om, hvordan pædagoger og lærere ved at samarbejde kan gå nye veje, som de ikke kan gå alene!

Holmagerskolens egen film

Holmeagerskolen har faktisk lavet om deres egen film om deres egen co-teaching-praksis.

Den fortæller især lidt om, hvilke specialpædagogiske overvejelser de har gjort sig i klassen.

Aktiv rollefordeling

Nogle gange virker simple – men aftalte – løsninger rigtig godt.

Se selv her, hvor aftalt rollefordeling virker.